GodeHoderNå kan du lese det nye avisbilaget fra Trondheimsregionen på nett:  Gode Hoder, eller klikk på bildet.

Avisa gikk nylig ut som et innstikk i Adresseavisen og Dagens Næringsliv i et samlet opplag på ca 140 000.

Navnet Gode Hoder skyldes at denne regionen er det beste stedet for forskere, grundere og andre produsenter av ny kunnskap.

Nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser er selvsagte valg som covergirl og coverboy akkurat nå. Inne i bilaget kan du lese om menneskene som står bak den suksessen de to fronter, og hvordan Moser-paret trekker toppforskere fra hele verden til Trondheim og Trondheimsregionen. Kavli-instituttet teller nå 91 forskere fra 23 land i tillegg til Norge. Et stadig større miljø av gode hoder trenger inn i menneskehjernens hemmeligheter.

Men gode hoder er selvsagt mye mer enn forskning. Historier om nye bedrifter sprunget ut av ny viten går som en rød tråd gjennom avisa. Trondheimsregionen skal være det beste stedet å starte ny bedrift, og vi skal bli enda bedre på å kommersialisere teknologi; lage butikk av innsikt.

Tre av flere eksempler du kan lese om:
* Lyden av en god ide; hvordan ervervet kunnskap har skapt ny virksomhet – som igjen gjør livet bedre for mennesker med nedsatt hørsel.
* De som borer hull i kloden jorda rundt; pionerene på Melhus som hjelper folk å finne gull.
* Sjakkgeni uten en tråd – det smarte selskapet som leder an i trådløs teknologi, og som sponser smarte Magnus Carlsen.

Du kan også lese vår teknologiske lokalhistorie i kortversjon i form av små notiser nederst på sidene: Fra vedtaket i 1900 om å legge Den Tekniske Høiskole til Trondheim, via Nobelprisen i medisin i 2014 og og fram til 2015 når to lokale selskap blir solgt for over 1,5 milliarder kroner fordi smartinger har funnet gode løsninger på alvorlige problemer.

Trondheimsregionen har laget avisa av to grunner:
1. Vise resten av Norge hvor spennende og attraktiv Trondheimsregionen er for mennesker med ambisjoner.
2. Like viktig: Gjøre våre egne innbyggere klar over kvalitetene i regionen der de allerede bor.

Ta kontakt hvis du vil ha tilsendt aviser i papirutgave:
hans.kringstad@trondheim.kommune.no
telefon 905 48 998