Itj for å skryt, men…

Trondheimsregionen har 36 000 studenter, 5000 forskere/universitetsansatte og en Nobelpris i medisin. Ikke noe annet sted i Norge investerer samfunnet mer i forskning og ny viten per innbygger enn hos oss. Ved hjelp av kunnskapsmiljøene går Trondheimsregionen først inn i framtida.

Mosers
Stedet for gode hoder
Hjernekraften ved NTNU og Sintef skaper vekst, velstand og spennende arbeidsplasser. I løpet av 40 år har mer enn 300 bedrifter sprunget ut av kunnskapsfabrikkene. I Trondheimsregionen finnes 675 teknologiselskaper (2017) med mer enn 11 000 ansatte.

Trondheim er et Silicon Valley i miniatyr. Foretak som Atmel, ARM, Nordic Semiconductor og Zedge leverer høyteknologi til hele verden. De mest raffinerte komponenter i markedsledende mobiltelefoner er «Made in Trondheim» –som et eksempel.

Oppfinnelser verdt milliarder
Ideer fra Trondheimsregionen er solgt for astronomiske beløp. Microsoft kjøpte søkemotorselskapet Fast for 6,6 milliarder kroner. Både Resman (olje- og gassteknologi),  Point Carbon (analyse innenfor energi og klimakvoter) og ChipCon (trådløsteknologi) tilhører milliardklubben.

Nye ideer oppstår hele tida i Trondheimsregionen. Ofte er produktene så avanserte og markedene så internasjonale at vi som bor her ikke legger merke til virksomheten.

Sikret norsk velstand
I 2012 inviterte Aftenposten en fagjury og en folkejury til å kåre Norges viktigste oppfinnelser. Fagjuryen valgte flerfaseteknologien, som revolusjonerte utvinning av olje og gass. Flerfaselaboratoriet i Trondheim knekte koden og åpnet en kilde til norsk rikdom og velferd.

Folkejuryen valgte GSM-teknologien. Forskere ved NTNU/Sintef løste sentrale deler av GSM-gåten og ga verden et globalt mobiltelefonsystem i konkurranse med internasjonale giganter.

Mest attraktive region
Hva tenker andre om Trondheimsregionen? Selskapet Ordkraft har flere ganger spurt folk i norske storbyregioner  hvordan de ser på hverandre. Svar: Trondheimsregionen oppfattes som det beste stedet å bo, jobbe og studere. Vi skårer høyere enn Oslo, Bergen og Stavanger.

Folk trekker spesielt fram kvaliteter som trygghet, gode utdanningsinstitusjoner og interessante  forskningsmiljøer. Trondheim er kåret til Norges beste studieby.