Itj for å skryt, men…

Trondheimsregionen har 36 000 studenter, 5000 forskere/universitetsansatte og en Nobelpris i medisin. Ikke noe annet sted i Norge investerer samfunnet mer i forskning og ny viten per innbygger enn hos oss. Ved hjelp av kunnskapsmiljøene går Trondheimsregionen først inn i framtida.

Mosers
Stedet for gode hoder
Hjernekraften ved NTNU og Sintef skaper vekst, velstand og spennende arbeidsplasser. Siden 2010 har 130 teknologiselskaper oppstått med utspring i NTNU og Sintef. 171 eksisterende bedrifter i Trondheimsregonen har sitt opphav i forskningsmiljøene våre.

I Trondheimsregionen finnes 750 teknologiselskaper med 12 250 ansatte (2018).

Trondheim er et Silicon Valley i miniatyr. Foretak som Atmel, ARM, Nordic Semiconductor, Q-Free og Zedge leverer høyteknologi til hele verden. De mest raffinerte komponenter i markedsledende mobiltelefoner er «Made in Trondheim» – som et eksempel.

Oppfinnelser verdt milliarder
Ideer fra Trondheimsregionen er solgt for astronomiske beløp. Microsoft kjøpte søkemotorselskapet Fast for 6,6 milliarder kroner. Både Resman (olje- og gassteknologi),  Point Carbon (analyse innenfor energi og klimakvoter) og ChipCon (trådløsteknologi) tilhører milliardklubben.

Nye ideer oppstår hele tida i Trondheimsregionen. Ofte er produktene så avanserte og markedene så internasjonale at vi som bor her ikke legger merke til virksomheten.

Sikret norsk velstand
I 2012 inviterte Aftenposten en fagjury og en folkejury til å kåre Norges viktigste oppfinnelser. Fagjuryen valgte flerfaseteknologien, som revolusjonerte utvinning av olje og gass. Flerfaselaboratoriet i Trondheim knekte koden og åpnet en kilde til norsk rikdom og velferd.

Folkejuryen valgte GSM-teknologien. Forskere ved NTNU/Sintef løste sentrale deler av GSM-gåten og ga verden et globalt mobiltelefonsystem i konkurranse med internasjonale giganter.

Mest attraktive region
Hva tenker andre om Trondheimsregionen? Selskapet Ordkraft har flere ganger spurt folk i norske storbyregioner  hvordan de ser på hverandre. Svar: Trondheimsregionen oppfattes som det beste stedet å bo, jobbe og studere. Vi skårer høyere enn Oslo, Bergen og Stavanger.

Folk trekker spesielt fram kvaliteter som trygghet, gode utdanningsinstitusjoner og interessante  forskningsmiljøer. Trondheim er kåret til Norges beste studieby.