Ny daglig leder: – Mer politikk i Trondheimsregionen

Bård Eidet (50), nytilsatt daglig leder i Trondheimsregionen, kan vise til en bemerkelsesverdig fotballkarriere. Mer om det lenger Bård Eidetned.

Først:
Uten å avgi noen programerklæring varsler Eidet at møtene i Trondheimsregionen kan bli mer preget av politisk debatt når han overtar.

Storbypolitikk
– Det er spennende tider. Den nye regjeringen sier den vil føre en mer offensiv storbypolitikk. Kommunestrukturen står også på dagsorden. Jeg ser fram til interessante diskusjoner i Trondheimsregionen. Dette er noe av det jeg gleder meg mest til. Jeg har lyst til å få oppover en statsråd eller statssekretær for å snakke om disse emnene. Men først skal jeg snakke med kommunene, sier Bård Eidet.

Enighet og uenighet
Han forlater snart stillingen som leder for kulturenheten i Trondheim kommune. 1.februar starter Bård Eidets åremål (2014-2017) i Trondheimsregionen. Eidet vet hva han går til etter ti år i Sør-Trøndelag fylkeskommune, inkludert en periode som leder for staben til fylkesordføreren.

– Jeg har hatt ganske mye å gjøre med regionrådene. Jeg kjenner styrker og svakheter ved interkommunalt samarbeid og denne type organisering. Dette er ikke ukjent territorium. Organisasjoner basert på konsensus byr på en del utfordringer. Vedtak blir ofte utvannet når alle skal være enige. Det ligger en styrke i å stå sammen, men da må vi ha tydelige vedtak. I hvor stor grad er vi redd uenighet? I hvor stor grad skal vi søke enighet? Det er viktige spørsmål for Trondheimsregionen.

Fotball med eks-proff
Bård Eidet leder i dag ca 120 ansatte i kulturenheten i Trondheim kommune. I tillegg kommer anslagsvis 700 støttekontakter og noen hundre fritidsassistenter. Fra 1.februar leder han en knøttliten stab som kan få plass inne på enhetslederens eget kontor i Dronningens gate. Hva er det for karrieresprang?

– He-he. Du kan si jeg går mer tilbake til det jeg gjorde før. Jeg har vært leder for kulturenheten i seks år nå, og så lenge har jeg aldri vært på ett sted før.  Trondheimsregionen er viktig og spennende. Jeg gleder meg, sier Bård Eidet.

Den nye daglige lederen er gift, far til tre og har hund. Bård Eidet er født utenfor regionen – i Holtålen – men har bodd nesten hele livet i Trondheim. Han kjører gjennom Melhus og Midtre Gauldal på vei til og fra hytta i Ålen.

Blant medlemskommunene har han også en viss tilknytning til Orkdal, som fotballspiller på Orkanger IF sammen med legendariske Roger Albertsen (Norge, Olympiakos, Rosenborg mm) i 1990. Og dermed tilbake til den bemerkelsesverdige fotballkarrieren:

Bård Eidet kan slå i bordet med 30 år som aktiv på seniornivå, noe som trolig er veldig nær norgesrekord. Han har spilt elleverfotball på konkurransenivå fra han var 18 til fylte 48 år, den siste perioden som iherdig midtbanesliter på Freidigs andrelag. De færreste har helse til sånt.

Eidet venter nå på kneoperasjon.