Flere hundre skal unngå luksusfellen 

Ungt Entreprenørskap tilbyr nå flere hundre ungdomsskoleelever i Trøndelag kurs i personlig økonomi. De skal lære å håndtere penger og dermed unngå luksusfellen. I dag har 6 prosent av trønderne i alderen 18-30 år betalingsanmerkninger. Anmerkningene er knyttet til gjeld på i snitt 35 000 kroner.

UET2Kurset «Økonomi og karrierevalg» er utviklet av organisasjonen Ungt Entreprenørskap. Elevene får trening i å sette opp budsjett over hva de må bruke penger til og hva de har lyst til kjøpe – basert på en gitt inntekt. De får vite hva det koster å bomme på personlig økonomi.

– Konsekvensene er enorme når unge kommer skjevt ut i tidlig alder. Alle ungdomsskoleelever bør gjennomføre dette programmet, mener daglig leder Anne Marit Igelsrud i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

I 2012 deltok 508 trønderske elever på kurset. Trondheimsregionen samarbeider med Ungt Entreprenørskap og legger til rette for at medlemskommunene skal benytte tilbudene fra den ideelle organisasjonen. Over 5 000 av elevene i regionen deltok på ett eller flere kurs forrige skoleår.

Her kan du lese mer om Ungt Entreprenørskap.

Du kan kontakte daglig leder Anne Marit Igelsrud på 905 53 855.