Om Malvik kommune

Innbyggertall: 14 425 (1.januar 2022)
Areal: 168 km2

Malvik kommunes hjemmeside

Hommelvik i Malvik kommune. Her er det vekst.
Hommelvik i Malvik kommune. Her er det vekst.

Malvik kommune ligger i hjertet av Trondheimsregionen, midt mellom Stjørdal og regionhovedstaden Trondheim. Kollektivtilbudet, både med buss og tog, er svært godt. Avstanden til Værnes og Trondheim er kun 15-20 minutter.

Hovedtyngden av Malviks næringsliv er i dag knyttet til Sveberg. Over 700 personer har sitt arbeid i umiddelbar nærhet av Sveberg-krysset, ved bedrifter som Nortura Malvik, Malvik Fryselager og Malvik Senter. Blant øvrige private bedrifter i kommunen finner vi Intra AS, Mersalg AS, Svebergtunet kurs- og konferansesenter, Getek AS og Betania Malvik. Flere store næringsarealer er under utvikling i Malvik, blant annet det regionale næringsområdet Nye Sveberg, Sveberg handels- og næringspark og Muruvik Næringspark.

Malvik kommune har i underkant av 13 000 innbyggere, og kommunen er i stadig vekst. På Malviks tak, Svebergmarka, har kommunen regulert ca. 900 nye boenheter, fordelt på eneboliger og rekkehus. I sjøkanten i kommunesenteret Hommelvik er Hommelvik Sjøside AS klare til bygging av de leilighetene på den gamle sagbrukstomta. På Saksvik fortsettes det også med flere leiligheter.

Malvik har mange flotte turområder, og flere av utfartsområdene benyttes flittig av folk fra hele Trondheimsregionen året rundt.

Her kan du se en presentasjonfilm om Malvik kommune.

Kontaktpersoner:
Næringslivet i Malvik er tilknyttet Næringsforeningen i Trondheimsregionen.
Kaare Hagerup leder NiT Malvik
40 00 60 37
kaare@nitr.no

Ole Christian Iversen, daglig leder Malvik Næringsutvikling
Frank Johansen, virksomhetsleder areal og samfunnsutvikling

Mer informasjon:
Film om Malvik kommune
Boligtomter i Svebergmarka
Film om sommer-Malvik