Kronprinsen samler talenter i Trondheim

Kronprins HaakonKronprins Haakon samler 150 unge talenter og ledere til konferansen SIKT 2013 i Trondheim 25. og 26.september. Trondheimsregionen er en av samarbeidspartnerne.

Formålet med konferansen er å forberede Norge best mulig på framtida: – Hvordan kan vi utnytte potensialet i folks hoder, hjerter og hender? spør Kronprinsen i invitasjonen.

Ledere og talenter i alderen 20 til 40 år skal samles for å bli kjent med hverandre, lære av hverandre og utvikle gode ideer til beste for landet i årene som kommer.

Planen er at SIKT-konferansen skal bli et fast møtested. Årets arrangement er det første. Det er ingen tilfeldighet at Trondheim er valgt som vertskapsby for oppstarten. Dette skriver arrangøren:

SIKT 2013 er lagt til Trondheim på grunn av områdets fokus på innovasjon, forskning og utdanning. Næringslivet i regionen er kjent for å være dynamisk og tilpasningsdyktig og har utvist en genuin evne og interesse for å utvikle nye, bærekraftige forretningsmodeller.

SIKT-konferansens vektlegging av kunnskap og bærekraftig innovasjon er helt sammenfallende med ideene bak samarbeidet i Trondheimsregionen. Trondheimsregionen går derfor inn som partner for SIKT 2013 sammen med blant andre NTNU og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Les mer om SIKT 2013.

Dette skriver Kongehuset.